Dominican Republic Jose Fernandez-Honey
100% Arabica
Pěstování kávy má v Dominikánské republice tradici již od 17 století. Přesto až do 80 let minulého století stála káva ve stínu pěstování cukrové třtiny. I díky tomu byla na prvním místě u dominikánské kávy vždy kvalita, nikoliv kvantita. Naše káva pochází z farmy Jose Fernandeze, v provincii La Vega, kde Jose obhospodařuje se svou rodinou kávovou plantáž na 140 hektarech, kdy na polovině pěstuje odrůdu Caturra a na druhé Catimor. Se svou nadmořskou výškou 1400 m.n.m. patří k nejvýše položeným plantážím v Dominikánské Republice a sousedí s NP Jose Armando Bermudez.
Arabicu odrůd Caturra a Catimor sklízí rodina Fernandez výlučně ručně a následně zpracovává metodou Honey. Díky této metodě zpracování se v kávovém zrnu podtrhne jeho sladkost a ovocnost.
Abychom podpořili ovocné i sladké tóny této kávy, pražíme jí na lehce-střední stupeň.
Typ na přípravu:
Nejvhodnější je tato neobyčejná káva pro přípravu v AeroPress, French-Press, či v klasickém filtru. Komplexní Aroma spektrum se táhne jako sirup v ústech, kdy v popředí zavnímáte intenzivní sladké ovocné aroma mandarinek v kombinaci s chutí tmavé melasy z cukrové třtiny. V případě espresso je káva neobyčejně jemná, ovocně-třtinová.
Intenzita kávy: Delikátní káva, vyvážené tělo, přetrvávající chuť.
Chuťový profil: Velmi sladká, ovocná. Melasa, mandarinka, limetka.
Zpracování: honey
Oblast pěstování: Dominican Republic, Arroyo Bonito, Jarabacoa, 1400 m.n.m.
Odrůda: Caturra, Catimor
Pražení: light medium-lehce střední
SCA Scoring: 85,0
Balení: Sáček vícevrstvý, ploché dno, ventil, kvalitní ZIP uzávěr
Káva skladem
Kategorie: | RARITNÍ KÁVY |
---|